NASCAR Cup: Με φόρα ο Hamlin στα 400 μίλια του Κάνσας

×

Γιώργος Ανανίδας

Το Kansas Speedway φιλοξενεί για 36η φορά το NASCAR Cup Series στο πλαίσιο του 12ου γύρου της regular season, με τους οδηγούς να καλούνται να ολοκληρώσουν 267 απαιτητικούς γύρους και 400 μίλια αγώνα.

NASCAR Cup

Στο Dover Motor Speedway, ο Denny Hamlin κατέκτησε την τρίτη του νίκη στη σεζόν και τώρα πλησιάζει με φόρα στο Κάνσας. Στην πίστα του 1,5 μιλίου, όπου είναι ο τελευταίος νικητής και καλείται να υπερασπιστεί τα «σκήπτρα».

Καλή προϊστορία έχει επίσης στο Κάνσας η κατά το ήμισυ ομάδα του Hamlin, 23XI Racing, καθώς έχει κερδίσει τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί εκεί.

NASCAR Cup

Συνολικά, η Toyota είναι κυρίαρχος εδώ και μερικά χρόνια στο Kansas Speedway, αφού από τους τελευταίους εννέα αγώνες, οι επτά κατακτήθηκαν από δικούς της οδηγούς. Τρεις εξ αυτών έχουν έρθει από τον ίδιο άνθρωπο, τον Denny Hamlin ο οποίος έχει συνολικά πανηγυρίσει τέσσερις φορές σε αυτήν την πίστα.

Ο οδηγός της Joe Gibbs Racing διανύει μία εξαιρετική περίοδο φόρμας. Τη Δευτέρα πριν τον αγώνα του Dover δήλωσε στο podcast του, ότι θα κερδίσει, όπως και έγινε. Με την αυτοπεοποίθηση στα ύψη και την προϊστορία του στην πίστα 1,5 μιλίου του Κάνσας, είναι σίγουρα εκ των φαβορί για τη νίκη.

Η μόνη Chevrolet που έχει κερδίσει τον αγώνα AdventHealth 400, όπως ονομάζεται, είναι ο Kyle Larson, πίσω στο 2021, πριν τα NextGen αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνισή του.

Από την άλλη, η Ford ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη τη φετινή σεζόν (11 αγώνες έχουν ήδη ολοκληρωθεί), με την τελευταία της στο Κάνσας να δρομολογείται πίσω στο 2020 με τον Joey Logano.

NASCAR Cup

Ως προς τη μορφή του Kansas Speedway, τοποθετείται στην πόλη του Κάνσας και η αγωνιστική διαδρομή φτάνει το 1,5 μίλι. Ο πρώτος αγώνας NASCAR που φιλοξένησε ήταν το 2001.

Επίσης, είναι ακόμα μία χαρακτηριστική οβάλ πίστα που η κλίση των στροφών κυμαίνεται μεταξύ 17 και 20 μοιρών. Αντίστοιχα, η εμπρός ευθεία δεν είναι επίπεδη, αφού έχει σταδιακή κλίση 9-11 μοίρες και η πίσω ευθεία έχει κλίση 5 μοίρες.

Λόγω του ότι επίπτει με το Grand Prix του Μαϊάμι, ο αγώνας AdventHealth 400 θα μεταδοθεί ετεροχρονισμένα τη Δευτέρα του Πάσχα (3/5), στις 15:15, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.