Ποινή στον Sainz για την «επαφή» με τον Piastri

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο το Grand Prix του Μαϊάμι, για τον Carlos Sainz. O οδηγός της Ferrari τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, επειδή προκάλεσε σύγκρουση με τον Oscar Piastri. Έτσι έπεσε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Sergio Perez της Red Bull Racing, στην αναθεωρημένη κατάταξη.

Carlos Sainz

Η σύγκρουση συνέβη στη στροφή 17, όταν το μονοθέσιο του 30χρονου Ισπανού γλίστρησε και έσπασε την μπροστινή πτέρυγα της McLaren. Έτσι ο Αυστραλός μπήκε στο pitstop, με αποτέλεσμα αυτό να του κοστίσει κάθε δυνατότητα, για βαθμούς και διάκριση.

Οι αγωνοδίκες ερεύνησαν το περιστατικό, έκριναν τον Sainz ένοχο της πρόσκρουσης και του επέβαλαν την συγκεκριμένη τιμωρία, καθώς και έναν βαθμό ποινής.

Η αναφορά τους έγραφε χαρακτηριστικά: «Στην προσπάθεια προσπέρασης, το αυτοκίνητο 55 φρέναρε αργά, έχασε το apex, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση. Αν και το αυτοκίνητο 81 προσπαθούσε να στρίψει, για να αντιμετωπίσει την προσπάθεια προσπέρασης, του έδωσε αρκετό χώρο. Κάτω από τις συνθήκες αυτές, κρίνουμε ότι το αυτοκίνητο 55 προκάλεσε το περιστατικό».

Ωστόσο κλείνοντας την αναφορά, οι αγωνοδίκες έκαναν λόγο για «ελαφρυντικούς παράγοντες», που προκάλεσαν το περιστατικό. Τονίζουν ότι: «Η σύγκρουση πιθανότατα θα είχε αποφευχθεί και θα ήταν μία σκληρή, αλλά καλή μάχη. Η τυπική ποινή για μια σύγκρουση, είναι δέκα δευτερόλεπτα και δύο βαθμοί τιμωρίας. Λόγω ελαφρυντικών περιστάσεων, επιβάλλουμε ποινή πέντε δευτερολέπτων και ενός βαθμού».