Κόσμος

07 Μαρτίου 2025 17:35

Ορμπάν - Ουγγαρία: Η χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα καταστρέψει την Ευρώπη (βιντεο)

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας για την προσπάθεια υποστήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Ορμπάν - Ουγγαρία: Η χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα καταστρέψει την Ευρώπη (βιντεο)
-

Άκουσε το άρθρο

Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, αφού οι ηγέτες 26 χωρών της ΕΕ υπέγραψαν δήλωση εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία χωρίς την Ουγγαρία.

Ο Ορμπάν, ένας σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που καλλιεργεί επίσης σχέσεις με τη Μόσχα, δήλωσε στον κρατικό ραδιοσταθμό ότι η κυβέρνησή του θα αρχίσει «δημόσια διαβούλευση» για τη συμμετοχή της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στην Ουγγαρία στις αρχές του 2026. Οι ευρωπαίοι ηγέτες υιοθέτησαν χθες, Πέμπτη, σχέδια για αύξηση των δαπανών για την άμυνα και για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Ωστόσο ο Ορμπάν, ο οποίος αρνείται από την αρχή του πολέμου να στείλει όπλα στην Ουκρανία και διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα, δήλωσε ότι, αντί να παρατείνει τον πόλεμο, η Ευρώπη θα έπρεπε να υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες του Τραμπ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ θέλει να υποστηρίξει τώρα την Ουκρανία, ενώ αυξάνει επίσης τις αμυντικές δαπάνες της Ευρώπης, θα «καταστρέψει την Ευρώπη».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί φοιτητές - Σπάρτη: Ο Σωκράτης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης σκοτώθηκαν στο τροχαίο (εικόνες)

Καθηγήτρια τραυματίστηκε από πτώση πίνακα εν ώρα μαθήματος

Τέμπη - Ζήνδρος στον ΑΝΤ1: Τα αδιανόητα λάθη, το ενδεχόμενο συγκάλυψης και το “γυρισμένο κλειδί” (βίντεο)

12345   8910
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)