Κοινωνία

26 Μαρτίου 2025 09:46

Πειραιάς: Έκλεβαν πορτοφόλια και έκαναν αναλήψεις με κάρτες θυμάτων (εικόνες)

Πολυάριθμα "χτυπήματα" και μεγάλη λεία για τα μέλη του κυκλώματος. Ντοκουμέντα από τον τρόπο δράσης τους, έχουν καταγραφεί από κάμερες.

Πειραιάς: Έκλεβαν πορτοφόλια και έκαναν αναλήψεις με κάρτες θυμάτων (εικόνες)
-

Άκουσε το άρθρο

Στην δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες - ντοκουμέντο από την δράση δύο αλλοδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας, που αφαιρούσαν πορτοφόλια ηλικιωμένων και προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών με τις τραπεζικές τους κάρτες στην περιοχή του Πειραιά.

Στις δύο γυναίκες, αποδίδονται 9 κλοπές και ληστείες, με λεία που φθάνει τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά.

Στις φωτογραφίες που έρχονται στο φως, έχουν καταγραφεί στιγμές από την δράση τους και από τον τρόπο που προσέγγιζαν τα θύματα τους, συνήθως κοντά σε ΑΤΜ, κάνοντας λίγο αργότερα αναλήψεις με τις τραπεζικές κάρτες που είχαν υφαρπάξει.

Πειραιάς - Κλοπή - Πορτοφόλια - Κάρτες

Πειραιάς - Κλοπή - Πορτοφόλια - Κάρτες

Πειραιάς - Κλοπή - Πορτοφόλια - Κάρτες

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου πρωινές ώρες της 18-3-2025 στον Πειραιά, 2 αλλοδαπές, 54χρονη και 28χρονη, κατηγορούμενες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται επιπλέον μία συνεργός τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων υποθέσεων κλοπών και ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων και συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Πειραιάς - Κλοπή - Πορτοφόλια - Κάρτες

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενες, με έτερες συνεργούς τους,κινούνταν περιμετρικά τραπεζικών μηχανημάτων (ΑΤΜ) στην περιοχή του Πειραιά, εντόπιζαν τα θύματά τους, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των χεριών τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναλήψεως και ειδικότερα κατά την πληκτρολόγηση με σκοπό να διαπιστώσουν με ακρίβεια τον κωδικό ασφαλείας (PIN) της τραπεζικής τους κάρτας.

Έπειτα ακολουθούσαν τα θύματα τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του εναγκαλισμού ή χωρίς να γίνουν αντιληπτές, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες.

Πειραιάς - Κλοπή - Πορτοφόλια - Κάρτες

Σημειώνεται ότι σε μία  περίπτωση προκειμένου να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από υπερήλικα τον τραυμάτισαν με χτύπημα στο κεφάλι.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου εξακριβώθηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών και περίπτωση ληστείας, με το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν να υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή".

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Χτύπησε γυναίκα με ρόπαλο μέσα σε λεωφορείο

Εισαγγελείς για Πολεοδομία Ρόδου: Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου απαξιώνει την απονομή Δικαιοσύνης

F-35: Επιστολή του AHI στον Τραμπ για να μην δοθούν στην Τουρκία

12345   8910
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)