Alpine: Καταδικάζει την διαδικτυακή κακοποίηση, αρνείται το «σαμποτάζ» εναντίον του Colapinto

×

Η Alpine καταδίκασε την διαδικτυακή κακοποίηση του Αργεντινού οδηγού της, Franco Colapinto, για ένα συμβάν στο Grand Prix της Formula 1 στην Ιαπωνία, καθώς και τις απειλές θανάτου που απευθύνονταν στον πρώην οδηγό της ομάδας, Esteban Ocon, μετά το κινεζικό Grand Prix. Επίσης, η -ιδιοκτησίας της Renault- γαλλική ομάδα απέρριψε τις υποψίες ορισμένων οπαδών περί «σαμποτάζ» και ότι στον Colapinto δεν δίνεται το ίδιο αυτοκίνητο με τον Γάλλο «ομόσταυλό» του, Pierre Gasly.

Ο Colapinto ενεπλάκη στο ατύχημα του Oliver Bearman στη Σουζούκα την περασμένη Κυριακή, με τον Βρετανό οδηγό της Haas να κάνει ελιγμό για να αποφύγει το πολύ πιο αργό μονοθέσιο του Αργεντινού και να χτυπάει στις μπαριέρες με ταχύτητα 308 χιλιομέτρων/ώρα, με τη δύναμη της πρόσκρουσης να φτάνει τα 50G. Από την πλευρά του, ο Ocon, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή «ομόσταυλος» του Bearman στη Haas, ανέλαβε την ευθύνη για μια σύγκρουση με τον Colapinto στη Σανγκάη.

Η Alpine, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, καταδίκασε τα «μηνύματα μίσους» που απευθύνονταν στον Colapinto και τον Ocon μετά τα δύο συμβάντα. «Ο Esteban ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από τον Franco, αναζητώντας τον ενεργά στο χώρο συνεντεύξεων κι επίσης ζητώντας συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κακοποίηση που ακολούθησε δεν ήταν στο πνεύμα του αθλήματος και ήταν παράλειψη να μην την καταγγείλουμε νωρίτερα» αναφέρει η γαλλική ομάδα και συνεχίζει: «Η κακοποίηση οποιουδήποτε είδους προς όλους τους οδηγούς είναι απαράδεκτη και ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός ότι προέρχεται από μια μειοψηφία οπαδών της ομάδας προς έναν οδηγό που έχει δώσει τόσα πολλά στην ομάδα στο παρελθόν και είναι ένας νικητής σε γκραν πρι για την Alpine». Επίσης, η Alpine καταδίκασε τη «συμπεριφορά μίσους» προς τον Colapinto μετά τη Σουζούκα.

Με τη Formula 1 να διάγει ένα «διάλειμμα» πέντε εβδομάδων, μετά τη ματαίωση των γκραν πρι σε Μπαχρέιν (12/4) και Σαουδική Αραβία (19/4), λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η γαλλική ομάδα εξέφρασε επίσης την επιθυμία να αντιμετωπίσει την ανησυχία σχετικά με τη μεταχείριση των οδηγών της. Ο Gasly έχει συγκεντρώσει 15 από τους 16 βαθμούς της Alpine στα τρία γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στη σεζόν, ενώ ο Colapinto «μάζεψε» ένα βαθμό στην Κίνα.

«Οποιεσδήποτε ερωτήσεις περί σαμποτάζ ή του να μην δίνεται στον Franco το ίδιο μονοθέσιο είναι εντελώς αβάσιμες, γι' αυτό και η ομάδα ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει» υπογραμμίζει η Alpine και συμπληρώνει: «Μπορεί να υπάρξουν κάποιες φορές φέτος, όταν, πιέζοντας στην κούρσα εξέλιξης, οι αναβαθμίσεις έρχονται πρώτα σε ένα μονοθέσιο, κάτι που η ομάδα θα επικοινωνήσει και θα είναι απολύτως διαφανής. Ωστόσο, ο στόχος θα παραμείνει πάντα να φέρνουμε αναβαθμίσεις και στα δύο μονοθέσια όπου είναι δυνατόν. Δεν είναι καθόλου προς το συμφέρον της ομάδας να μη βαθμολογείται και οποιαδήποτε υπόνοια αυτο-σαμποτάζ δεν ευνοεί αυτόν τον τελικό στόχο... δεν υπάρχει απόκρυψη πληροφοριών ή κρυμμένα κόλπα απόδοσης».