Κοινωνία

12 Αυγούστου 2024 07:50

Φωτιά στον Βαρνάβα: ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων

Πώς μπορούν οι πληγέντες να κάνουν αίτηση για προσωρινή διαμονή, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Φωτιά στον Βαρνάβα: ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων
-

Με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στη βορειανατολική Αττική, δεκάδες είναι οι κάτοικοι, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρεια και δήμοι) λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην πλατφόρμα

https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4 

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.

Άνοιξε το ΟΑΚΑ για τη φιλοξενία πληγέντων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

"Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με το σύνολο του προσωπικού και των μέσων του να βρίσκονται στο πεδίο από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα.

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τα επιχειρησιακά στελέχη του υπουργείου, διατέθηκαν άμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα όσες υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ζητήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παράλληλα, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στο πεδίο, ενημερώνοντας διαρκώς τον περιφερειάρχη για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Το απόγευμα, ο Ν. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική. Κατόπιν αυτής της πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη, οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσει ο υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για την Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες.

Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο".

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι τη Δευτέρα

Φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα (χάρτης)

Φωτιά στον Βαρνάβα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Μηνύματα για εκκενώσεις και μάχη με τις φλόγες

12345   8910
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)