Αθλητικά

09 Απριλίου 2025 13:40 Τελευταία ενημέρωση : 09 Απριλίου 2025 16:13

Πέθανε ο Κώστας Καββαθάς

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Κώστα Καββαθά που “έφυγε” από τη ζωή.

Πέθανε ο Κώστας Καββαθάς
-

Άκουσε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Καββαθάς. Ο Κώστας Καββαθάς θεωρείται πως δημιούργησε και καθιέρωσε τον ειδικό τύπο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Τύπο του αυτοκινήτου, μέσω του οποίου καθιερώθηκε. Ο Κώστας Καββαθάς γεννήθηκε στην Αθήνα του 1939, τελείωσε το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων και εκπαιδεύτηκε στο Αεραθλητικό Κέντρο Τριπόλεως, όπου και έβγαλε άδεια χειριστή ανεμόπτερου.

Την επόμενη χρονιά (1958) πήγε στην Μεγάλη Βρετανία όπου φοίτησε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του London Northern Polytechnic, έως και το 1960. Η δημοσιογραφική του διαδρομή ξεκίνησε το 1959 στο περιοδικό «Ταχύτης», διακόπηκε για τη στρατιωτική του θητεία και συνεχίστηκε το 1963 στην εφημερίδα «Μεσημβρινή».

Ο Κώστας Καββαθάς εργάστηκε και στην τηλεόραση (ΕΙΡΤ), όπου μεταξύ άλλων περιέγραψε ζωντανά την αποστολή του Απόλλωνα 11 και της προσελήνωσης. Εργάστηκε και στο Mega Channel, δημιουργώντας την πρώτη εκπομπή για το αυτοκίνητο στην ελληνική τηλεόραση, το «Τροχοί & Δρόμοι».

Τον Οκτώβριο του 1970, ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Σοφία τις Τεχνικές Εκδόσεις και τους 4Τροχούς, ενώ στην πορεία προστέθηκαν και πολλοί άλλοι γνωστοί τίτλοι, με ποιο σημαντικούς τους Πτήση & Διάστημα, Ήχος & Hi-Fi, Ram, 2 Τροχοί, καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Εν Λευκώ». Παράλληλα αρθρογραφούσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Επίκαιρα, συνεργάστηκε με την Καθημερινή το 1990 και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, στο Βήμα από το 1991 έως το 1998 και στο Πρώτο Θέμα από το πρώτο φύλλο του έως και το 2012.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Καββαθά, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Ο Κώστας Καββαθάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε μηχανολογία στο Northern Polytechnic στο Λονδίνο. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1964 στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» ως συντάκτης αυτοκινήτου ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στις «Express», «Απογευματινή», «Καθημερινή», «Πρωινή Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Πρώτο Θέμα», στο περιοδικό «Επίκαιρα» και στο «Mega Channel».

Ο Κώστας Καββαθάς ήταν ιδρυτής των περιοδικών «Πτήση και Διάστημα», «Ήχος και Hi-Fi», «Ram», «2 Τροχοί» του ραδιοφωνικού σταθμού «Εν Λευκώ» και βέβαια του πιο γνωστού και μακροβιότερου «4 Τροχοί», το οποίο κυκλοφόρησε το 1970 και κατέστη το κατεξοχήν περιοδικό για το αυτοκίνητο. Είχε γράψει τα βιβλία : «Οδηγώντας» και «Αρχίζοντας από το Α».

Ο Κώστας Καββαθάς υπήρξε ένας καταξιωμένος συντάκτης, ο οποίος άσκησε μεγάλη επιρροή με την αρθρογραφία του. Άνθρωπος οραματιστής προέβλεπε τις εξελίξεις και τα ενδιαφέροντα του αναγνωστικού κοινού ενώ δίπλα του εργάστηκαν και αναδείχθηκαν δεκάδες νέοι συνάδελφοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά με σεβασμό τον διακεκριμένο εκδότη και δημοσιογράφο και συλλυπείται την οικογένεια και τους φίλους του. Τα στοιχεία της κηδείας του Κώστα Καββαθά θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.



Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομη ταρίχευση νεκρών: Σύλληψη ιατροδικαστή, νεκροτόμου και ιδιοκτήτη γραφείου τελετών 

Σπάτα: Νεκρό 3χρονο παιδί που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Έγκλημα - Εύβοια: Έχασε το σπίτι σε πλειστηριασμό, σκότωσε τον νέο ιδιοκτήτη και αυτοκτόνησε


12345 ... 8910
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)