Celebrity
Γιώργος Μαζωνάκης: Ανακτήθηκε το υλικό που διέγραψε η γιατρός από το κινητό της με τις τελευταίες του στιγμές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και τα ευρήματα από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της γιατρού εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συσκευή φέρεται να ανακτήθηκαν δύο φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο, τα οποία φαίνεται να έχουν καταγραφεί στις 14:45 της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, μέσα στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, στο Κολωνάκι.
Στο υλικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται ο Γιώργος Μαζωνάκης ξαπλωμένος στο κρεβάτι του ιατρείου, με κλειστά τα μάτια και πιθανότατα χωρίς τις αισθήσεις του. Το ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές είναι πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και το βίντεο φέρονται να διαγράφηκαν από το κινητό περίπου στις 19:00 της ίδιας ημέρας.
Διαβάστε επίσης - Γιώργος Μαζωνάκης: Η νέα ανάρτηση του Γιώργου Λιάγκα αμέσως μετά την κηδεία - "Έφυγες άδικα..."
Η ανάκτηση του υλικού θεωρείται σημαντική για την πορεία της έρευνας, καθώς ενδέχεται να προσφέρει πρόσθετα στοιχεία για όσα εκτυλίχθηκαν στον πρώτο όροφο του ιατρείου, όπου βρισκόταν ο τραγουδιστής τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.
Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι δύο γιατροί φέρονται να προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που διερευνώνται, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Γιώργος Μαζωνάκης να είχε ήδη καταλήξει, ενώ για περίπου 50 λεπτά γίνονταν προσπάθειες επαναφοράς του.
Υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού περιστατικού;
Στο μικροσκόπιο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το κατά πόσο στο ιατρείο υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού περιστατικού, αλλά και τι ακριβώς μεσολάβησε μέχρι να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ. Το γεγονός ότι το επίμαχο υλικό διαγράφηκε λίγες ώρες μετά την καταγραφή του αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που εξετάζεται από τους ερευνητές.
Την ίδια στιγμή, σημαντική είναι και η δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση. Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο γιατρών, που είχαν την ευθύνη του ιατρείου στην οδό Καρνεάδου, έχει αναβαθμιστεί. Από την αρχική κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης, οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο.
Οι δύο γιατροί έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 13:00 ενώπιον του ανακριτή. Στο πλαίσιο της μέχρι τώρα έρευνας έχουν καταθέσει δύο μάρτυρες, η γραμματέας και ένας πελάτης του ιατρείου.
Δείτε το βίντεο:
Photo - PapadakisPress


