Κλίμα

15 Φεβρουαρίου 2025 14:55 Τελευταία ενημέρωση : 15 Φεβρουαρίου 2025 23:59

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες - Που ήχησε το 112

Που και πότε θα ενσκήψουν τα εντονότερα φαινόμενα. Τι αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο Υπ.Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες - Που ήχησε το 112
-

Άκουσε το άρθρο

Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Θέμα της συνεδρίασης η επιδείνωση του καιρού που, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Οι επιστήμονες της Επιτροπής ανέφεραν ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι όλη η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και το ΒΑ Αιγαίο.

Επειδή στην Ιθάκη, στην Λευκάδα, στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο, καθώς και στη Δυτική και στη Νότια Πελοπόννησο τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα να είναι ιδιαίτερα έντονα, αποφασίστηκε να εκδοθεί σήμερα το απόγευμα προληπτικό μήνυμα από το 112, που θα καλεί τους οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Σάββατο (15-02-2025) από τα δυτικά προς τα ανατολικάμε κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιόνιο, τα παράκτια της Ηπείρου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική και νότια Κρήτη, τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι της Κυριακής, πρώτα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Το απόγευμα του Σαββάτου με μήνυμα του το 112 προειδοποίησε για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, τα παράκτια Ηπείρου, την Δυτική Στερεά και  Δυτική & Νότια Πελοπόννησο από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής, ζητώντας από τους πολίτες να προσέξουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Δωδεκάνησα: 15χρονος και 13χρονη προσπάθησαν να δολοφονήσουν την μητέρα του κοριτσιού!

Λονδίνο: Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο (εικόνες)

12345   8910
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)