Αθλητικά

06 Ιουνίου 2026 20:14

Φόρμουλα Ένα: Pole position για τον Αντονέλι στο Μονακό

Σημείωσε χρόνο κατά 0,043 δευτερόλεπτα ταχύτερο από εκείνον του Ολλανδού οδηγού της Red Bull.

Φόρμουλα Ένα: Pole position για τον Αντονέλι στο Μονακό
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο οδηγός της Mercedes, Κίμι Αντονέλι, κατέκτησε την pole position για το Γκραν Πρι του Μονακό ύστερα από μία συναρπαστική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο 19χρονος Ιταλός, που προηγείται στη βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος έχοντας πετύχει τέσσερις διαδοχικές νίκες, σημείωσε χρόνο κατά 0,043 δευτερόλεπτα ταχύτερο από εκείνον του Ολλανδού οδηγού της Red Bull, ο οποίος θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid.

Η Ferrari, την οποία πολλοί θεωρούσαν φαβορί για τη νίκη στον αγώνα, περιορίστηκε τελικά στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης για τον κυριακάτικο αγώνα. Ο Λιούις Χάμιλτον κατέλαβε την τρίτη θέση, 0,228 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Αντονέλι, ενώ ο αγαπημένος των ντόπιων φιλάθλων Σαρλ Λεκλέρ, νικητής του αγώνα το 2024, θα εκκινήσει τέταρτος.

Ο Ιζάκ Χατζάρ, με τη δεύτερη Red Bull, κατετάγη πέμπτος, ενώ ο ομόσταβλός του Αντονέλι στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ, περιορίστηκε στην έκτη θέση, απογοητεύοντας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής του περσινού Γκραν Πρι του Μονακό, Λάντο Νόρις, θα εκκινήσει από την τέταρτη σειρά, δίπλα στον έτερο οδηγό της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εύβοια: Συνελήφθη 50χρονος για τη φωτιά στη Νέα Αρτάκη

Ηγουμενίτσα: Νέα επίθεση σε ανήλικη - Συνελήφθη ξανά ο ίδιος άνδρας με μαχαίρι

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες της Αττικής - Έξι συλλήψεις


12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)