Η Σάσα Σταμάτη συνάντησε τον Ανδρέα Λοβέρδο στο σπίτι του και ο πρόεδρος των ?ηµοκρατών παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα Παραπολιτικά.
Μέσα σε όλα ο γνωστός πολιτικός μίλησε για τα παιδιά του, την αγάπη του για τα ντραμς ενώ εξήγησε τον λόγο που δεν μιλά ποτέ για την προσωπική του ζωή.
Πολιτική, πολιτική, πολιτική. ?εν υπάρχει τίποτε άλλο στη ζωή σας;
Είµαι πολιτικός. Αγαπώ την πολιτική και έχω δώσει σε αυτήν όλη µου τη ζωή. Αυτό δεν αλλάζει. Ασφαλώς, όµως, υπάρχει χώρος και για άλλες δραστηριότητες. Πρώτα και κύρια ασκώ µε πάθος µαχόµενη δικηγορία. Και ύστερα, αθλούµαι, παίζω ντραµς, βλέπω σειρές και ταινίες και, όπως πάντοτε, διαβάζω, καθηγητής πανεπιστηµίου γαρ. Σας διαβεβαιώ ότι το ρήµα «βαριέµαι» δεν ξέρω βιωµατικά τι σηµαίνει.
Τα ντραµς φαίνεται να εξελίσσονται επίσης σε µεγάλο σας έρωτα.
Οπως το λέτε. Αποφάσισα να µάθω αυτό το όργανο και έχω κολλήσει. Πάντοτε µου άρεσε η µουσική, είχα µια µικρή επαφή µε όργανα, αλλά µετά τα άφηνα. Τώρα, όµως, τα πράγµατα έχουν σοβαρέψει. Εχω την ευλογία να είναι δάσκαλός µου ένας από τους διεθνώς καλύτερους ντράµερ, ο Φώτης Γιαννόπουλος. Μου µαθαίνει, µε καθοδηγεί, µε µορφώνει. Εξασκούµαι καθηµερινά και ελπίζω να γίνοµαι καλύτερος, γιατί στο κάτω-κάτω τι φταίνε και οι γείτονές µου; ?εν είναι και τόσο ήσυχο αυτό το όργανο. Καταλαβαίνετε… (γέλια). Εχουµε και µια µπάντα, τη ?εύτερη Ευκαιρία. Πρόβες αλλά και κάποια live. Τα ντραµς ήρθαν πολύ αργά στη ζωή µου. Αν είχαν έρθει νωρίτερα, θα είχα άλλη πορεία.
Δείτε επίσης - Ανδρέας Λοβέρδος: "Τα δημοσιεύματα για την προσωπική μου ζωή δεν είναι όλα λάθος, κάποια μπορεί να ισχύουν"
Είστε πατέρας τριών παιδιών. Πώς είναι η σχέση σας; Θέλουν να ασχοληθούν µε την πολιτική;
Εχω τρία παιδιά που αγαπώ και καµαρώνω πολύ. Ποιος γονέας λέει το αντίθετο; Η κόρη µου εργάζεται, ο ένας γιος µου σπουδάζει νοµικά και ο άλλος υπηρετεί τη θητεία του στην πρώτη γραµµή στην Κύπρο. Πιστεύω ότι τα παιδιά µου δεν θέλουν να ασχοληθούν ενεργά µε την πολιτική. Η εµπειρία τους από τη δική µου ενασχόληση είναι αποτρεπτική.
?εν ξέρουµε πολλά για την προσωπική σας ζωή. Αποφεύγετε να µιλάτε γι’ αυτό το κοµµάτι της ζωής σας. Σήµερα θα ρίξετε λίγο φως;
Είναι ζήτηµα αρχής για µένα. ?εν µιλάω ποτέ για τα προσωπικά µου. ?εν είναι αυτή η πτυχή της προσωπικότητάς µου που αφορά τους συµπολίτες µου. Ετσι το βλέπω και δεν το διαπραγµατεύοµαι.
Ερχόµενη σπίτι σας, προσφερθήκατε να µου φτιάξετε καφέ. Κάνετε δουλειές ο ίδιος;
?εν µαγειρεύω κοκκινιστό ούτε γεµιστά, αλλά καφέ φτιάχνω πρώτης τάξεως. Και βεβαίως κάνω κάποιες δουλειές στο σπίτι µου κυρίως, γιατί θέλω τα πράγµατά µου να είναι όσο γίνεται τακτοποιηµένα.