Μικρά μυστικά για να απαλλαγείτε από την «δυσάρεστη» μυρωδιά που αφήνει στο στόμα και την αναπνοή το «απαραίτητο» συνοδευτικό παραδοσιακού φαγητού της ημέρας.
Μικρά μυστικά για να φύγει η έντονη μυρωδιά της σκορδαλιάς από το στόμα και την αναπνοή σας, μετά το φαγητό με το παραδοσιακό έδεσμα που απαιτεί η ημέρα.
Η δυνατή, πιπεράτη και πεντανόστιμη σκορδαλιά που συνοδεύει τον μπακαλιάρο (δες εδώ: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;), εκτός από εξαιρετικά γευστική, αφήνει μια έντονη δυσοσμία σε όσους την καταναλώνουν.
Γιατί, όμως, μυρίζει άσχημα η ανάσα με το σκόρδο; Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει ένα στοιχείο στο σκόρδο, η Allyl Methyl Sulfide, η οποία περνάει στο αίμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του σκόρδου από τον οργανισμό. Έπειτα, πηγαίνει από το αίμα στα πνευμόνια και από εκεί εκπνέεται.
Αυτό σημαίνει πως οι παρακάτω λύσεις που θα σας δώσουμε, γράφει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.com, δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση, να καμουφλάρουν, δηλαδή, την άσχημη μυρωδιά: