Ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό» αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για την τέλεια ιταλική πίτσα, ενώ φτιάχνει και αφράτη φοκάτσια.
Αυθεντική ιταλική πίτσα και αφράτη φοκάτσια έφτιαξε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο Πέτρος Συρίγος.
Ο σεφ τόνισε ότι, στην πίτσα το ζυμάρι θέλει φούσκωμα για 20 λεπτά, ενώ φυσικά πάνω του μπορεί να συνδυαστεί μία σειρά από υλικά, της αρεσκείας του καθενός.
Υλικά για τη ζύμη πίτσα της πίτσας
Υλικά για την πίτσα
Όσο για τη φοκάτσια, το μυστικό είναι αφενός ότι θέλει «μπόλικο» ελαιόλαδο στη ζύμη της, σε αντίθεση με την πίτσα, αλλά και μία ώρα φούσκωμα για να γίνει αφράτη. Θέλει επίσης αρκετό αλάτι, ενώ λίγο λάδι θα μπει στο ταψί κάτω από τη ζύμη και λίγο πάνω από τα υλικά. Στο ψήσιμο θέλει τον ίδιο χρόνο με την πίτσα.
Υλικά για φοκάτσια
Η εκτέλεση των συνταγών από τον Πέτρο Συρίγο