Συνταγές

15 Ιουνίου 2023 13:59

Μακαρονάδα με μελιτζάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Καλοκαιρινή, εύκολη και γρήγορη συνταγή μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μέσα από την εκπομπή "Το Πρωινό".

 Μακαρονάδα με μελιτζάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια απλή, γρήγορη, καλοκαιρινή και άκρως γευστική συνταγή για μακαρόνια με μελιτζάνες ετοίμασε την Πέμπτη και μας έδειξε βήμα - βήμα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μια καλοκαιρινή γεύση για μακαρόνια. Μπορείς να βάλεις ό,τι ζυμαρικά θέλεις. Οι μελιτζάνες κάνουν την διαφορά. Η διάσημη pasta alla norma από την Σικελία κατά ένα περίεργο τρόπο αποτελεί και καθημερινό φαγητό στα νησιά του Αιγαίου και γίνεται με τοπικά ζυμαρικά σε κάθε νησί.

Για τα μακαρόνια με μελιτζάνα

Για το σερβίρισμα

Το Πρωινό - μακαρονάδα - μελιτζάνες - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση - Για τα μακαρόνια με μελιτζάνα

Για το ψήσιμο της μελιτζάνας (3 διαφορετικοί τρόποι)

  1. Τηγάνισμα: Τις τηγανίζουμε σε λάδι για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
  2. Ψήσιμο: Τις αραδιάζουμε σε ταψί, ραντίζουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Σωτάρισμα: Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε. Τις βάζουμε σε καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας να μαλακώσουν.

Με όποιο τρόπο κι αν τις φτιάξουμε, τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Το Πρωινό - μακαρονάδα - μελιτζάνες - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σάλτσα norma με μελιτζάνες

Για το σερβίρισμα

Μυστικά

  1. Βάζοντας τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι, γεμίζουν οι πόροι της μελιτζάνας και τραβούν λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα ή στο ψήσιμο.
  2. Απαραίτητο το καλό στράγγισμα της μελιτζάνας μετά το μπάνιο σε νερό.
  3. Ψήνοντας τις μελιτζάνες αντί να τις τηγανίσουμε, κρατάμε τις θερμίδες του φαγητού πολύ χαμηλά μιας και μετράμε το λάδι (μόνο 2 κ.σ) που ραντίζουμε τις μελιτζάνες. Με το τηγάνισμα γίνονται σίγουρα πιο νόστιμες και πιο γλυκιές. Το αφήνω στην κρίση σας.
  4. Ο δεύτερος και ο τρίτος τρόπος ψησίματος της μελιτζάνας είναι πιο υγιεινός και τραβάει ελάχιστο ελαιόλαδο.
  5. Σε κάθε περίπτωση ακουμπάμε τις μελιτζάνες ψητές ή τηγανητές σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν το λάδι.
  6. Για την pasta alla norma, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ζυμαρικό σου αρέσει. Από σπαγγέτι, μέχρι πένες ή φρέσκα ζυμαρικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο στην Πύλο - Διασωθέντες στον ΑΝΤ1: 100 παιδιά ήταν μέσα στο αλιευτικό (βίντεο)

Βία ανηλίκων - Χολαργός: 13χρονος έδωσε 700 ευρώ για να “σώσει” τον σταυρό του παππού του (βίντεο)

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι αντιφάσεις (βίντεο)